Selecteer een pagina

Digitale Video’s Tips

 

HOE KUN JE VIDEO’S OVERZETTEN VAN DE SMARTPHONE NAAR DE PC?

Stap 01 – Door middel van je USB kabel of door middel van een SD kaartje die je misschien in je Smartphone hebt zitten.

 

Stap 02 – Connecteer je Smartphone en PC via je USB kabel en als het goed is komt er dan een mapje tevoorschijn en als je daarop klikt, staan er mappen, zoek de map ‘video’s’ en hierin staan je video’s, die kun je dan opslaan op je PC.

 

Stap 03 – Voor je SD kaartje kun je de SD kaart uit je mobiel halen en in je PC zetten en zo kun je dus uiteindelijk hetzelfde doen als bij de USB kabel.

 

AANMELDEN VOOR EEN YOUTUBE-ACCOUNT

Maak een Google-account om in te loggen bij YouTube:

https://support.google.com/youtube/answer/69961

 

Android

* Raak het menu aan en ga naar Aanmelden.

* Raak Account toevoegen aan en ga naar “Nieuw” om je Google-account te maken.

 

Computer

* Klik op Inloggen in de rechterbovenhoek van YouTube.

* Klik op Account maken.

 

Mobiele website

* Ga in een browser naar de mobiele site van YouTube: https://m.youtube.com/?app=desktop

* Raak de gids aan en ga naar Inloggen.

* Selecteer Een account maken.

 

Video’s uploaden

Je kunt video’s in een paar eenvoudige stappen uploaden naar YouTube. Hieronder vind je de benodigde instructies voor het uploaden van je video’s vanaf een computer of mobiel apparaat.

 

Computer

Volg de onderstaande stappen als je video’s naar YouTube wilt uploaden vanaf je desktop:

 

* Log in bij YouTube.

* Klik op de knop Uploaden boven aan de pagina.

Voordat je de video uploadt, kun je de privacyinstellingen voor video’s instellen.

* Selecteer de video die je vanaf je computer wilt uploaden. Je kunt ook een video opnemen met je webcam, een videodiavoorstelling maken of een video importeren vanuit Google+.

Terwijl de video wordt geüpload, kun je de basisinformatie en de geavanceerde instellingen voor de video aanpassen. Ook kun je bepalen of je je abonnees een melding wilt sturen (als je deze optie uitschakelt, wordt er geen communicatie met je abonnees gedeeld). Partners kunnen ook hun instellingen voor inkomsten genereren aanpassen.

* Klik op Publiceren om het uploaden van een openbare YouTube-video te voltooien. Als je de privacyinstelling voor een video instelt op Privé of Verborgen, klik je op Gereed om het uploaden te voltooien of op Delen om je video privé te delen.

Als je niet op Publiceren klikt, wordt je video niet zichtbaar voor anderen. Je kunt de video altijd op een later moment publiceren via Videobeheer.

Je ontvangt een e-mail zodra de upload is voltooid om je te laten weten dat de video is verwerkt. Je kunt die e-mail vervolgens doorsturen naar vrienden of familie om de video makkelijk te delen. Als je geen melding wilt ontvangen, kun je deze optie uitschakelen in je e-mailinstellingen.

 

Android

De eenvoudigste manier om video’s vanaf een Android-apparaat te uploaden is via de YouTube-app.

* Log in bij YouTube.

* Open de gids in de linkerbovenhoek van het scherm en navigeer naar Uploads.

* Tik op het uploadpictogram boven aan het scherm.

* Selecteer de video die je wilt uploaden.

* Verander de titel, beschrijving, tags en privacyinstellingen van je video.

* Tik op het uploadpictogram.

 

Tip: Ga naar Instellingen > Uploads om het type verbinding te wijzigen dat voor het uploaden van video’s wordt gebruikt. Gebruik deze instelling om uploads te beperken tot alleen wifi.

 

iOS

Je kunt vanuit de YouTube-app rechtstreeks video’s uploaden met je iOS-apparaat. Zorg ervoor dat de meest recente versie van de YouTube-app is geïnstalleerd. Volg deze stappen:

* Log in bij YouTube.

* Open de gids in de linkerbovenhoek van het scherm en navigeer naar Mijn kanaal (of raak rechtstreeks het uploadpictogram in de gids aan).

* Tik op het uploadpictogram boven aan het scherm.

* Selecteer de video die je wilt uploaden in je filmrol en druk op de bevestigingsknop.

* Verander de titel, beschrijving, tags en privacyinstellingen van je video.

* Tik op het uploadpictogram.

 

Tip: Ga naar Instellingen > Uploads om het type verbinding te wijzigen dat voor het uploaden van video’s wordt gebruikt. Gebruik deze instelling om uploads te beperken tot alleen wifi.

 

Je kunt ook video’s uploaden naar YouTube vanuit de YouTube Capture-app, evenals rechtstreeks vanuit de app ‘Foto’s’ in iOS. Meer informatie over het gebruik van YouTube Capture vind je in het Helpartikel over YouTube Capture.

 

Als je problemen ondervindt bij het inloggen, controleer dan of je het e-mailadres dat aan je YouTube-account is gekoppeld gebruikt. Heb je je kanaal onlangs aan een Google+ pagina gekoppeld? Ontdek hoe je video’s kunt uploaden naar je kanaal.

 

Uploaden via e-mail

Hier zie je hoe je de video vanaf je apparaat naar een speciaal e-mailadres kunt verzenden dat bij je YouTube-account wordt geleverd.

 

Deel 1: je unieke e-mailadres vinden voor het uploaden van video’s.

Ga op een computer naar je YouTube-instellingen: https://www.youtube.com/account

Ga bij het gedeelte ‘Accountinformatie’ naar ‘Mobiele uploads’. Hier zie je een e-mailadres staan dat er ongeveer zo uitziet: 111111111111@m.youtube.com.

Zie je geen e-mailadres? Klik op de knop Mobiel profiel maken en geef de vereiste informatie op. Klik op de knop Profiel maken om een e-mailadres te maken.

 

Deel 2: de video uploaden

Als je de video wilt uploaden, verzend je de video per e-mail naar het adres dat je in deel 1 hebt gevonden. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging om je te laten weten dat het uploaden van je video is geslaagd. Je kunt de video en de instellingen ervan bewerken door op een computer naar YouTube te gaan.